Klar mening

– Det var dager som var de beste og de verste

– Jeg er snart klar til å si farvel til et år som var vakkert, men også tøft, skriver Reem Alatasi.

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Har du noen gang følt deg skyldig for noe du ikke hadde noe med å gjøre? Det er dager hvor flere ting skjer, og du tenker at det er din feil, selv om det egentlig ikke var ditt valg.

Hvor mange ganger har du møtt folk eller vært i situasjoner som fikk deg til å føle at du ikke var bra nok. At du hadde gjort noe galt? Du var lei deg og stadig tenkte at det var din skyld og at du måtte gjøre ting annerledes for å få det til å fungere.

Men å akseptere at det ikke var din skyld, å ha tillit til deg selv, det kan være vanskelig. Du gjorde ditt beste og ga alt for å få ting til å fungere, men det gikk ikke. Det er ikke din feil; noen ganger går ting bare sånn. Å bli valgt bort er ikke alltid ditt valg.

At noen velger å ikke være i et forhold med deg, betyr ikke at du ikke er nok eller at du er verdiløs. Det er deres valg, og kanskje er det ikke verdt å være med noen som ikke ser verdien i deg.

Dette året har jeg lært å la ting gå, å ha tillit til meg selv i ting jeg ikke hadde noe med å gjøre. Det har gitt meg styrken til å være meg igjen, til å skrive igjen. Og virkelig se hvor verdifullt livet mitt er.

Jeg er snart klar til å si farvel til et år som var vakkert, men også tøft. Det var dager som var de beste og de verste. Jeg takker alle som har vært en del av livet mitt. De som ga meg glede og de som forårsaket smerte.

Noen farvel frigjør deg, og det er noen ganger nødvendig å la ting og mennesker gå i fred. Slik at du kan ha ro og fred med deg selv.

Jeg takker alle som leser mine ord, som deler disse følelsene med meg. De som finner plass i hjertet sitt for å respektere andre. De som kan gi uten å forvente noe tilbake.

Pass på de du elsker, og begynn med deg selv. Husk alltid at du har verdi, at livet ditt betyr noe. Og kanskje betyr du alt for noen som ikke kan forestille seg livet uten deg. Ha det bra 2023.
Mer fra Klar mening

Siste utgave

På forsiden nå