Leder

Glemte regjeringen turist-stedene i Norge?

Nordmenn drar på ferie i Norge. Mange steder kan de ikke ta dem i mot. Korona-regler stopper arbeidere fra utlandet.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

Ferietid og korona-virus er en dårlig kombinasjon. Men vi er mer og mer på vei ut av det verste. Stadig flere blir vaksinert. Færre blir smittet. Dermed er det trygt å reise mer rundt, både i Norge og i utlandet. Flest nordmenn tar ferien i Norge også i år. Det viser flere undersøkelser.

Det er en god nyhet for dem som driver med reiseliv. Mange har vært tvunget til å stenge ned i kort tid eller lenger tid. Denne sommeren skulle være en ny mulighet for å tjene inn noe av det tapte. Men strenge korona-regler stanser også dette.

Klar Tale har møtt Kristoffer Nystedt, som driver overnattings-steder i Årdal. Han har faste arbeidere på sommeren. De er fra Slovakia. Denne sommeren får de ikke komme inn i Norge. Annen ungdom kan ikke det samme som dem han bruker. Dermed sliter han med å få gjort alt av oppgaver på overnattings-stedene.

Nydstedt er ikke alene. Over hele Norge melder folk fra turist-steder om store problemer. I Lofoten kan et hotell komme til å måtte holde stengt. Driveren får ikke nok folk. Turist-stedene får ikke unntak fra reglene. Mange melder om akkurat de samme utfordringene.

Myndighetene har jobbet raskt for at vi nordmenn skal kunne reise til utlandet igjen. Vaksinepasset er på plass. Det er supert for bedrifter i utlandet som trenger turister. Men har regjeringen glemt de som jobber med turisme her i Norge? De må fortsatt klare seg med norske turister. De får ikke gjester fra utlandet. Det må være mulig å lage et system som sikrer både arbeidskraft og mulighet for å tjene penger. Samtidig som vernet mot korona-smitte fortsetter. Det er mye spesial-kunnskap hos utlendinger som har jobbet fast for turiststeder i årevis.Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå