Leder

De frivillige er helter

De bruker fritiden på at andre skal få det bedre. Men uten frivilligheten stopper Norge.

Dette er en leder. En leder er en kommentar som gir uttrykk for hva avisen mener.

De hjelper flyktninger. De leter etter savnede personer. De hjelper med fotballaget, loppemarkeder og korpset. De er frivillige. Og vi klarer oss ikke uten.

2022 er frivillighetens år, har myndighetene bestemt. Klar Tale skriver denne uka om noen av de som yter en ekstra innsats. De får ikke betalt, men de gjør det fordi de vil. Framover vil du kunne lese på klartale.no om flere frivillige.

Mange tror at frivillig arbeid bare er knyttet til fritidsaktiviteter. Men de gjør en stor og nødvendig innsats på mange områder i samfunnet.

På mindre steder er det frivillige brannfolk som slukker branner. Frivillige i leter etter folk i skred. Frivillige ildsjeler har språkkafeer der folk kan lære norsk bedre. Og nå sier stadig flere ja til å bidra for ukrainerne.

I Asker hjelper flyktninger til for flyktninger som kommer. I Ålesund er det Røde Kors som transporterer videre flyktninger som kommer med fly.

Uten frivillige stopper Norge. De er helter. Og nå bør vi alle være det. For mange flere oppgaver venter. Enten det gjelder i nabolaget eller for flyktningene som skal få et nytt hjem. Belønningen er at noen får det bedre.


Mer fra Leder

Siste utgave

På forsiden nå