Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Høstvær på sitt beste

Skal du være i sør eller øst i høstferien? Da kan du nyte nydelig høstvær.

Etter uker med tungt regnvær blir det høstvær på sitt beste på Sør- og Østlandet neste uke. Og det passer best med at det er høstferie i mange fylker i Norge.

Allerede lørdag kommer et høytrykk over Sør-Norge sør for Stad og Dovre. Det ser ut til å holde seg hele neste uke, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til nyhetsbyrået NTB. Han jobber ved Meteorologisk institutt.

– Østafjells blir det mye fint vær. Det blir perioder med sol og rolige vindforhold. Temperaturene vil også holde seg på plussiden, forteller hun.

Nord for Stad blir det derimot mer variert vær til uka. Høytrykket fra Sør-Norge vil bevege seg nordover søndag. Det fordriver lavtrykket. I en kort periode søndag ettermiddag blir det fint vær i hele landet samtidig.

Men allerede mandag vil det bli vind og nedbør fra Stad og nordover. Jo lenger nord du befinner deg, jo mer ruskete vær vil du oppleve.

Møre og Romsdal og Trøndelag vil trolig få helt greit vær tirsdag og onsdag. Så vil det regne igjen på torsdag.

Det kan også blåse mye når det er høst. Og vinden kan i perioder komme opp i kuling på utsatte steder. Det gjelder blant annet i Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland.

For folk som skal til fjells, i Sør-Norge, er det mye godt i vente.

– De kan trolig vente seg mange fine høstfarger når solen får tørket opp etter regnværet den siste tiden, sier Moxnes.

Nord for Dovre mot slutten av uka kan det bli kjølig. Men meteorologen tror det er litt tidlig å tenke på å bytte til vinterdekk på bilen.