Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Jeg leste at jeg burde skytes

Hun leder TV-programmet «Faten tar valget». Hijaben hennes har fått tusenvis til å klage.

22 år gamle Faten Mahdi Al-Hussaini vil finne et parti å stemme på. Det gjør hun i TV-programmet «Faten tar valget» på kanalen NRK.

Al-Hussaini bruker hodeplagget hijab. Nesten 6.000 har klaget på programmet, ifølge NRK. Det er ny rekord. Mange klager fordi hun får bruke hijab. Første episode ble sendt torsdag, klagene kom før dette.

– Det var verst da jeg leste det folk skrev på internett. Jeg leste at jeg burde skytes. Jeg får ikke denne hetsen på grunn av noe jeg sier eller gjør. Men på grunn av et hodeplagg, sier hun til avisa Aftenposten.

Folk husker en sak fra 2013. Siv Kristin Sællmann ble nektet å bære et kors på TV. Hun er også programleder og jobber med nyheter.

Klagere lurer på hvorfor det er lov med hijab. NRK sier at det er forskjell på programmene. I nyhetene må reportere være nøytrale.

– Jeg blir sint når jeg leser kommentarene, men mest såret. Såret fordi dette kommer fra mine landsmenn. Folk dømmer meg ut ifra et plagg og ikke hvem jeg er, sier Al-Hussaini. Hun snakker i en video på NRK.

LES MER HER: Nå skal Faten ta valget

LES MER HER: Vil snakke ungdommer fra ekstremisme

LES MER HER: Trues etter demonstrasjon