Sport

Gleder seg over rekorder

Det ble rekorder og fantastisk innsats av de norske idrettsutøverne på Bislett i Oslo. Publikum reiste seg i glede.

Karsten Warholm vant sin første konkurranse i Diamond League-seier. Han var først i mål på 400 meter hekk. Isabelle Pedersen var én hundredel fra å sette norske rekord. Hun løper 100 meter hekk. Jakob Ingebrigtsen satte ny verdensrekord på én engelsk mil. Alt dette skjedde under Bislett Games torsdag.

– Utrolig bra levert av alle. Husk i tillegg at mange av disse utøverne har mange år igjen som friidrettsutøvere. Det er veldig, veldig gøy, sa Håvard Tjørhom til nyhetsbyrået NTB. Han er sportssjef i Friidrettsforbundet.

Han er mest glad for at så mange gjør det bra.

– Dette har vært et mål for mange og også et høydepunkt i sesongen. Da er det ikke bare å skulle levere.

Karsten Warholm satte også norsk rekord på 400 meter hekk. Han løp på 48,25. Hans egen norske rekord var på 48,49 før superløpet.

På Bislett satte han enorm fart fra start. Han var først ut på oppløpet. Konkurrentene nærmet seg før mål, men nordmannen holdt dem bak seg.

21-åringen løp inn til tredje beste tid i verden i år. Tyrkiske Yasmani Copello ble nummer to. Irske Thomas Barr tok tredjeplassen.

– Det er ikke så ofte jeg er stille, men nå er det tungt. Jeg har aldri hatt en slik opplevelse før, sa Warholm til kanalen NRK.

– Det er som alle ting. Vi gleder oss mer over de tingene som er tunge. Og sånn er det nå. Jeg er så veldig fornøyd inne i meg, sa han.

Jakob Ingebrigtsens løp en engelsk mil på 2.56,29. Det er ny rekord for 16-åringer.

– Det var helt sykt. Jeg merket det at publikum var helt på hele veien. For en opplevelse. Det er det beste jeg har vært med på, sa Ingebrigtsen til NRK.

Storebror Filip Ingebrigtsen endte på fjerde plass på 1.500 meter.

Ingebrigtsen sier stemningen gjorde at han ble gira underveis i løpet.

– Når jeg ligger framme der og er med å prege løpet. Da blir jeg veldig gira. Jeg føler meg veldig bra underveis, men jeg ble som sagt litt ivrig, sa han.

Men det var kun tre som kom før Filip i mål.

– Jeg kan jo ikke være skikkelig skuffet over en fjerdeplass. Men jeg skulle gjerne ha vært helt framme med dem, sa Ingebrigtsen.

800-meterløper Hedda Hynne var fem hundredeler unna kravet for å være med iv erden-mesterskapet (VM). Jonathan Quarcoo viste også at han er i god form. Han løpt på 10,21 på 100-meteren i litt for sterk medvind.

Siste utgave

På forsiden nå