Sport

Holmenkollen forsvant i tåka

Søndag forsvant hopprennet i tåka. Lørdag var det mange rusede ved ski-løypa. Årets ski-festival i Holmenkollen handlet om mye annet enn idrett.

I helgen var det ski-festival i Holmenkollen. Oslo kommune bestemte at konkurransene skulle skje uten publikum. Årsaken var frykt for korona-smitte. På ski-stadion skulle ingen få komme inn. Politiet sa at det var lov å ta T-banen opp til Holmenkollen. Politiet sa at ingen ville bli jaget fra skogen der løypa går.

Politiet sa lørdag at det var over 100 fulle ungdommer i Holmenkollen. Flere av de var for fulle til å ta vare på seg selv. Det skrev politiet på det sosiale mediet twitter. Mange andre dro også opp for å se på ski-rennet.

Søndag var det dårligere vær. Det var mye tåke og vind. Hopprennene for både menn og damer ble avlyst.

Det var både gode og dårlige resultateter for Norge. Det var i kombinert det gikk best.

Jarl Magnus Riiber vant kombinert-konkurransen i Holmenkollen. Det blir også siste kombinert-konkurranse i år. Den siste er avlyst. Årsaken er snømangel. Riiber fikk derfor også et trofé. Han er verdens beste kombinert-utøver denne sesongen. Han vant verdens-cupen. Jørgen Graabak vant andreplassen i verdens-cupen. Han ble nummer 5 i Holmenkollen. Det er første gang to nordmenn er på topp i verdens-cupen i kombinert.

Lørdag vant de norske mennene lag-konkurransen i hopp. Maren Lundby hoppet best av de kvinnelige hopperne. Det var i kvalifiseringen til søndagens konkurranse. Men søndagens hopprenn ble avlyst.

Lørdag gikk damene 30 kilometer langrenn. Det vant svenske Frida Karlsson. Norske Therese Johaug ble nummer to. Svenske Ebba Andersson ble nummer tre. Svenskene byttet ski på slutten av løpet. Da kunne de gå raskere. De norske damene var sinte. De hadde ikke fikk tips om at de burde bytte ski.

Søndag gikk mennene 50 kilometer langrenn. Der vant russiske Aleksandr Bolsjunov. Han vant foran nordmennene Simen Hegstad Krüger og Emil Iversen.

Siste utgave

På forsiden nå