Verden

Isaac har nådd Louisiana

Orkanen Isaac har nådd kysten av Louisiana. Den er nå på vei mot New Orleans.

Orkanen traff kysten cirka 15 kilometer sørvest for der elven Mississippi har utløp. Og cirka 140 kilometer sørøst for New Orleans. Hastigheten på vinden ble målt til 130 kilometer i timen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: – Forbereder seg på Isaac

Orkanen flytter seg nærmere innover land med en hastighet på 3,5 meter i sekundet, skriver VG Nett. Isaac når New Orleans nøyaktig sju år etter orkanen Katrina raserte byen. En demningen skal beskytte områdene Katrina overvømte i 2005.

– Det kommer ikke til å bli en ny Katrina, men deler av byen kan bli oversvømmet, sier Mitch Landrieu ifølge NTB. Han er ordfører i New Orleans.

I New Orleans er gatene tomme, og mange har spikret igjen dører og vinduer. Det er satt opp flere sentre folk kan komem til. Mange har reist dit for å vente til orkanen er over.

USAs nasjonale orkansenter (NHC) sier at det kan bli en farlig flom langs kysten. Det kan også komme 40 centimeter regn de neste timene. Enkelte steder kan det regne så mye som 254 mm.

Det er brukt milliarder av dollar på å beskytte byen de siste årene. Innbyggerne håper alt virker som det skal.

Over 4.000 medlemmer av heimevernet i Louisiana er kalt ut. De har blant annet 48 lag i båter rundt New Orleans.

President Barack Obama snakket om Isaac på en pressekonferanse tirsdag. Han ba alle om å høre på det myndighetene sier.

– Dette er ikke tiden for å utfordre skjebnen. Dette er ikke tiden for å overse advarsler. Dere må ta dette seriøst, sa han. Det skriver nettsiden dagbladet.no.

På nettsidene til NHC kan du se hvordan orkanen beveger seg. Nettsiden er på engelsk.