MITT SOMMER-ORD:

Elsker å se utover horisonten

Hasse Lindmo i Redningsselskapet elsker å se på horisonten. I sommer forbereder han seg på mange nordmenn i båt på sjøen.

Hasse Lindmo er 47 år gammel. Han er direktør for kommunikasjon og bærekraft i Redningsselskapet. Lindmo er aktuell med høysesong for det fantastiske båtlivet. Det går mot tidenes båtsommer. Redningsselskapet hatt aldri hatt flere medlemmer enn nå.

– Hva er ditt favoritt- ord om sommeren?

– «Horisont». Dette litt rare ordet er det vi bruker på den linjen som skiller jorden og himmelen. Er ikke det fantastisk? Når du ser ut over havet, kan du se den helt tydelig. Der hvor vannet blir til himmel. Har du god utsikt? Da kan du også se med egne øyne at denne linjen er litt buet. Du kan rett og slett se at jorden er rund.

– Hvorfor liker du dette ordet så godt?

– Jeg liker ordet så godt fordi horisonten er det fineste jeg vet. Når jeg ser den er jeg på havet. Du blir minnet på hvor stor og fantastisk verden er. Og ikke minst at det er en måte å se jordkloden på. Det tror jeg er bra for alle. Å forstå vi er en del av noe uendelig stort.

– Visste du for eksempel at hvor langt det er til horisonten avhenger av hvor høyt du står? Står du på stranden og er 1.70 meter høy, er det 4,7 kilometer til horisonten. Er du hundre meter over havet, vil horisonten være 36 kilometer unna.

– Hvilket ord liker du ikke?

– Jeg prøver å ikke si «I forhold til» Det er et uttrykk som har spredt om seg veldig i det siste. Noen ganger kan jeg ta meg selv i å legge merke til at folk sier «i forhold til» mange ganger i løpet av en samtale. Det er også mye brukt feil. Eller det er bare som et slags hvileord som folk tyr til når de skal tenke seg om.

– Hva er et typisk rednings-ord?

– «Beredskap». Det er et ord vi bruker mye. Det handler om å planlegge å være klar til å løse situasjoner som kan oppstå. Vi har for eksempel 52 Redningsskøyter langs hele Norgeskysten. De er hele tiden i beredskap for å kunne rykke ut å hjelpe deg om du skulle trenge det. Norgeskysten er verdens nest lengste. Vi har vært i beredskap for folk på havet i snart 130 år.

– Hvilket ord bruker du ofte?

– Jeg bruker ordet «båtsommer» mye. Det er for meg noe av det aller fineste. Etter en lang og rar vinter er endelig tiden for båtliv her.

– Hvilket ord beskriver deg best́?

– «Entusiastisk». Det er et ord som for meg betyr energisk, glad og positiv. Noen jeg håper at folk oppfatter meg som

Siste utgave

På forsiden nå