Mening
Oslo 20201204. 
Karl Johans gate i Oslo er pyntet til jul for de som er på julehandel.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Ring noen som trenger det

Julen er en tid for fellesskap. Korona-viruset gjør at flere er alene. Men du kan gjøre julen litt bedre for noen.

Tallene på smitte er fortsatt høye. Tiltakene er strenge. Korona-viruset sprer seg i stadig flere små kommuner. I hovedstaden Oslo har folk levd med tiltak lenge. De lokale og nasjonale tiltakene hindrer at vi er mange sammen.

Å holde avstand tar fra oss nærhet. Du kan ikke gi en klem til dem som trenger det. Eller ta noen i hånda. Munnbindet tar bort synlige smil. Vinterkledde folk i handlegatene viser bare øynene. Det øker følelsen av å være fremmede. Eller å være langt unna andre.

Tiltakene mot smitte gjør at færre kan feire jul sammen. Isolasjon og karantene sperrer flere inne. Eller gjør at julefeiringen blir uten folk de er glade i. Mange kan bli ensomme. For noen har ensomheten vart i månedsvis. På ulikt vis. Aktiviteter og lite sosial kontakt påvirker oss alle.

Derfor er det på tide å ringe en venn. Ring en som er mye alene. Ring en som er eldre. Eller ring noen det er lenge siden du har snakket med. Noen minutter på telefon kan være en stor julegave i en tung tid. Og kanskje er det den du minst venter det, som trenger den telefonsamtalen mest.

Vaksinen er julegaven til oss alle fra myndighetene. Allerede i romjula blir de første vaksinert i Norge. Men vi vet at det vil ta måneder til at alle får vaksinen. Derfor vil vi måtte leve med tiltak lenge. Og med avstand som før.

I 2021 vil vi fortsatt trenge nærhet. Vi må ta vare på hverandre i det nye året. Og nytt år er det samme som nye muligheter. Det må vi fortsette å tro på.

Klar Tale ønsker alle sine lesere en så god jul som mulig.

Mer fra Mening

Siste utgave

På forsiden nå