30 år gamle Silje Lehne Michalsen er nå frisk av viruset ebola. Hun har fått lov til å dra fra isolatet på Oslo universitets-sykehus. Michaelsen jobbet for organisasjonen Leger uten grenser i Sierra Leone.
– Lørdag 4. oktober følte jeg meg uvel da jeg kom hjem fra jobb. Jeg målte temperaturen og oppdaget at jeg hadde litt feber. Jeg satte meg alene på rommet mitt og fikk tatt en malariatest. Den var negativ. Neste dag ble det tatt en blodprøve som var positiv for ebola, sa hun på en pressekonferanse.
LES MER HER: Ebola-smittet ute av isolat
Hjemme i Norge ble hun møtt av «et fantastisk team av leger og sykepleiere».
– I dag er jeg frisk og ikke lenger smittsom, sa hun til nyhetsbyrået NTB. Hun takket for all støtte og behandling som gjorde at hun ble kvitt ebola. Så ba hun mediene om heller å skrive om Vest-Afrika.
– Å ha ebola i Vest-Afrika er mer enn å ha symptomer. Det er å miste søstre, fedre og naboer. Å være seks år og på sykehus uten noen kjente. Å være alene i varme, overfylte telt. Det er harde senger og døde kropper i nabosengene. Men det er bare hvis du er så heldig å få plass, sa hun.
LES MER HER: Nigeria fri for ebola
– Å ha ebola i Vest-Afrika er å ha en liten sjanse til å overleve. Sannsynligvis ender det med å dø alene, sa hun.
I Sierra Leone, Liberia og Guinea har minst 4.500 mennesker dødd av viruset.
LES MER HER: 800 personer blir varslet om ebola
Også Michalsens far Bård Borch Michalsen var på pressekonferansen.
– Søndag kveld for 15 dager siden ringer hun selv fra Sierra Leone og sier at hun har en nyhet: «Pappa, jeg har fått ebola». Da går det selvfølgelig kaldt nedover ryggen, sa han til NTB.
Han sier at det har vært lange dager med mye usikkerhet.
Datteren sier at hun gjerne vil reise ut igjen for å hjelpe folk. Hun sier at det er bra andre land nå hjelper mer til mot ebola. Men hun skulle ønske hjelpen hadde kommet mye tidligere.