Verden

Høyere risiko for terrorangrep i Nigeria

USA har bedt ansatte på ambassaden om å dra fra Abuja. Det er Nigerias hovedstad. Det er på grunn av høyere risiko for terrorangrep.

USAs utenriks-departement sier ikke hva slags trussel det er snakk om. Men de har skrevet på nettsiden at «terrorister kan angripe med lite eller ingen advarsel».

De skriver også at kjøpesentre, markeder, hoteller, restauranter, utesteder og skoler er typiske mål.

Ambassaden ba amerikanere begrense hvor mye de beveger seg. Det var på grunn av en «forhøyet risiko for terrorangrep i Nigeria, særlig i Abuja». Det meldte de søndag. Storbritannia, Canada og Australia har kommet med lignende advarsler.

Abuja gjennom historien vært ansett som trygg. Men det har vært flere angrep i områdene rundt det siste halvåret. Opprørsgrupper har tatt på seg ansvaret for angrepene. Gruppene er tilknyttet terrorgruppa IS.

Det bor rundt seks millioner mennesker i byen. Innbyggere har blitt bedt om å forholde seg rolig av nigerianske sikkerhets-myndigheter. Politiet har beordret anti-terrorøvelse i hovedstaden.

Hundrevis av innsatte har rømt fra fengselet Kuje. Det ligger i utkanten av byen. Etter det har innbyggere i Abuja-området vært bekymret for sikkerheten.


Siste utgave

På forsiden nå