Klar mening

– Vi må si nei til mer krig

– Det er synd at de ikke tenker på vanlige mennesker, skriver Amine Tuemzgi Birhane fra Eritrea. Han har selv flyktet fra krig.

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Krig er en organisert bruk av våpenmakt mellom grupper av mennesker. Men krig har følger for vanlige mennesker.

Krig kan starte av forskjellige grunner. Noen vil okkupere et land fordi de gjerne vil ha råvarer eller ressurser. Noen ønsker selvstendighet og frigjøring. Andre starter på grunn av landegrenser.

Det er mange politikere som starter krigen uten grunn. Bare fordi de gjerne vil ha mer makt. Det som er trist, er at de som starter krig ikke blir rammet eller truffet av våpen selv.

De betaler masse penger for å kjøpe våpen. Samtidig er det mange som sulter i landet.

Det er vanlige folk som blir påvirket av krigen. Først og fremst fordi de som starter krigen, har et sted hvor de kan gjemme seg. Slik at de ikke blir rammet av krigen.

De har våpen slik at de kan forsvare seg. Men det har ikke vanlige mennesker. Det er synd at politikere ikke tenker på spedbarn, barn, ungdom, funksjonshemmede, blinde, mødre, fedre og alle vanlige mennesker.

De sprer bare propaganda. Landet mister folk, og utviklingen stopper.

Til slutt vil jeg si at vi må hevde retten vår. For det er våre ressurser som blir brukt til å kjøpe våpen. Vi må stå sammen og være sterke. En av løsningene kan være å demonstrere sammen. Vi må si nei og nei til mer krig! Vi må gjøre alt vi kan.

Mer fra Klar mening

Siste utgave

På forsiden nå