Kultur

Disse sakene ville folk lese i 2019

Saker om valget, gode historier, triste nyheter og undersøkende journalistikk. Dette er noen av temaene som engasjerte leserne på klartale.no i fjor.

Hva husker du fra i fjor? Og hvilke saker tror du flest leste på klartale.no? Redaksjonen har sjekket hvilke saker som engasjerte mange i 2019. Du kan lese noen av dem her:

I september var det kommune- og fylkestingsvalg i Norge. Klar Tale laget en egen valgavis som distribuert i 100.000 eksemplarer.

Redaksjonen snakket blant annet med alle partiene i Norge om hva som var viktigst for dem. Det ble til en partioversikt.

Dette er partienes viktigste saker er den aller mest leste saken på klartale.no i 2019.

I romjula i fjor begikk Ari Behn selvmord. Mange var opptatt av det som skjedde med ham. Ari Behn er død leste nest mest i hele fjor, til tross for at dødsfallet skjedde i romjula. Dødsfallet har engasjert mange. Mange har også lest saken om at hans skriver at han vil død. Datteren Maud Angelica rørte Norge med sin tale i bisettelsen.

Klar Tales redaksjon gjennomførte i 2019 en serie med undersøkende journalistikk. Vi ville sjekke om du kan stole på resultatet av en synstest. Sakene handlet om synstester og ulike optiker-kjeder. En øyelege sa at feil i slike tester var alvorlig.

I 2019 fikk leserne våre også møte fem stemmer med ulike utfordringer:

Også likestillingsminister Trine Skei Grande ble engasjert i det disse fortalte om.

Norske flagg vaier på stenger over hele Norge 17. mai. Men vet du hvorfor vi feirer nasjonaldagen? En quiz fra 2015 engasjerer folk.

Leserne av Klar Tale leter ofte etter informasjon om annet som er lettlest. Saken 100 lettleste bøker leser fortsatt svært godt.

Det gjør også saken om hvilken kommune i Norge som er best. Klartale.no må kanskje lage en ny sak på dette siden fra nyttår har fått et helt nytt Norge.

Språk engasjerer alltid, spesielt hvordan norske ungdommer snakker. Denne saken om kebab-norsk er også populær, selv om den er fra arkivet.

Flere har også lest språkspalten vår Mitt ord på nett.

Fortsett å lese Klar Tale og klartale.no! Vi kommer med nye og gode artikler også i 2020.

Siste utgave

På forsiden nå