Norge
Bildet viser vindturbiner i Fitjar i Hordaland. Olje- og energidepartementet har fått inn over 2.500 svar. Det er i høringen om nasjonal ramme for vindkraft på land. 16 kommuner i Vestland fylke sier nei til vindkraft hos dem.

Vestland-kommuner sier nei til vindkraft

16 kommuner i Vestland fylke sier nei til vindkraft. De har svart på regjeringens høring om vindkraft.

Norges energi- og vassdragsdirektorat (NVE) mener 13 områder i Norge er godt egnet for vindkraft. Fire av områdene ligger i Vestland fylke. Det består av Hordaland og Sogn og Fjordane.

Kommunene i fylket har svart på en høring om nasjonal ramme for vindkraft på land. Avisa Bergens Tidende har sett på svarene til 16 kommuner. De ligger i området som NVE mener passer til vindkraft. Alle de 16 Vestland-kommunene sier de ikke vil ha utbygging av vindkraft i sine områder.

Også kommuner som planene ikke går ut over, har svart på høringen. Bystyret i Bergen er bekymret. De mener kyst og fjell blir for mye utnyttet. De mener det kan skade både natur og rykte i regionen.

Tirsdag går fristen for å si sin mening om forslaget. Tirsdag morgen hadde Olje- og energidepartementet fått inn over 2.500 svar.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå