Norge

Mange afghanere kan bli kastet ut av Norge

Nesten 700 afghanere kan miste oppholds-tillatelse eller statsborgerskap i Norge.

410 afghanere kan miste oppholds-tillatelsen. 288 kan miste sitt norske statsborgerskap. Det viser tall fra Utlendings-direktoratet (UDI). Tallene er hentet fra Norsk organisasjon for asylsøkere (Noas).

Årsaken er at afghanerne kan ha oppholds-tillatelse eller statsborgerskap i et annet land. Noen kan ha et annet nettverk i Aghanistan enn de har opplyst. Det sier Elin Berstad Mortensen til avisa Klassekampen. Hun kommer fra Noas.

Du må søke om oppholds-tillatelse eller statsborgerskap i Norge. UDI kan fjerne oppholds-tillatelsen. Det kan de gjøre hvis du med vilje ga feil opplysninger da du søkte. Eller om du med vilje har latt være gi viktige opplysninger da du søkte.

Siste utgave

På forsiden nå