Verden

Flere er tiltalt etter drapet på George Floyd

Derek Chauvin er allerede dømt for drapet på Floyd. Nå tiltales flere politibetjenter for lovbrudd under pågripelsen.

Den tidligere politimannen Derek Chauvin kjent skyldig for drapet på George Floyd. 16. juni blir det kjent hvilken staff han får. Han har bedt om ny rettssak.

Nå tiltales Chauvin på nytt i saken. Det er også tre andre politibetjenter som var med å pågripe Floyd 25. mai i fjor. De er tiltalt for å ha brutt Floyds rettigheter.

En stor jury har tiltalt Derek Chauvin, Thomas Lane, J. Kueng og Tou Thao. Tiltalene kan straffes med fengsel i livstid eller dødsstraff. Men så strenge straffer er svært sjeldne i slike saker.

Chauvin, Lane og Thao er tiltalt for å ha brutt Floyds rettigheter. Det er fordi de brukte uforholdsmessig makt på ham. Alle fire er tiltalt for ikke å ha gitt Floyd medisinsk hjelp. Chauvin er også tiltalt for en annen sak.

Derek Chauvin er i tillegg tiltalt for en sak fra 2017. Da skal han ha lagt trykk på nakken til en 14 år gammel gutt.

Chauvin sitter allerede fengsel mens han venter på straff. De tre andre blir ikke fengslet før rettssaken. Den skal være i august.

Fredag var de med i et digitalt rettsmøte. Chauvin deltok ikke.

George Floyd døde da Chauvin la ham i bakken og presset kneet sitt mot nakken hans. Floyd ropte flere ganger «Jeg kan ikke puste». Det er blitt et slagord for hele Black Lives Matter-bevegelsen.

Kueng og Lane hjalp til med å holde Floyd nede, mener påtalemyndigheten. Samtidig mener de at Thao holdt folk unna. Det hindret dem i å hjelpe Floyd.

Siste utgave

På forsiden nå